Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire érdemes környezettudatos szülőként odafigyelni?

Mire érdemes környezettudatos szülőként odafigyelni?

A környezetvédelem globális cél, amiért egyenként rengeteget tehetünk. A háztartási eszközök, kiegészítők és kellékek nagy része ma már könnyedén megvásárolható természetkímélő kivitelben. Ahhoz, hogy kiismerjük magunkat az információk dzsungelében kifizetődő taktika, ha a leggyakrabban használt szimbólumok jelentését elsajátítjuk.

Néhány szimbólum jelentése.Például a BPA mentesség, épp úgy jelölésre kerül a termékek címkéjén, mint a mosogatásra vonatkozó adatok vagy a mikrózással összefüggő javaslatok. Kis odafigyeléssel az újrahasznosítás a mindennapok szerves részévé válhat, s idővel a gyerekek is megtanulhatják, hogy a látszólag aprónak tűnő választások hozzák a legnagyobb eredményeket.

Ilyen "apróság", hogy milyen kellékek kerülnek az asztalra, akár egy étkészlet, kulacs vagy szendvicsdoboz formájában. Hány éves kortól ajánlhatóak, hogyan érdemes bánni velük (mosás, melegítés), milyen anyagból készültek stb... A táblázat néhány, a leggyakrabban használt ikon megértésében nyújt segítséget.

A környezetbarát (konyhai) életvitel kialakítása csupán döntés függvénye. A természet kímélése, s egyúttal a gyerekek környezettudatos nevelése felbecsülhetetlen értékkel bír.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Konyhai termékek