Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Hírek

Hírek

2022. 05. 22. 18:39:21
Mindjárt itt a Gyermeknap

A gyermeknapot a világ 145 országában tartják, országonként eltérő időpontokban, hogy világszerte megtiszteljék a gyermekeket. Először a Genfi Gyermekjóléti Világkonferencia hirdette ki 1925 augusztusában a gyermekek napját. Az Egyetemes Gyermeknapot 1954 szeptemberében hozta létre az ENSZ és annak Gyermekalapja, az UNICEF.

2022. 04. 21. 19:46:10
GONDOLATOK A FÖLD NAPJÁRÓL

A Föld napja egy világméretű esemény, amelyre minden évben április 22-én kerül sor. A Föld környezeti sokszínűségét ünnepli, miközben rávilágít bolygónk védelmének fontosságára. Azáltal, hogy részt veszünk olyan tevékenységekben, mint a lomtalanítás és a fák ültetése, jobbá, egészségesebb hellyé tesszük világunkat.

2022. 03. 31. 19:10:30
Meddig alszik a gyerek délután?

A gyermekek tele vannak kíváncsisággal, jókedvűek és természetesen energikusak, néha túlságosan is. Bármennyire is szeretsz velük tölteni minden pillanatot, szükséged van arra az „énidőre” is, amit a délutáni szunyókálások során kapsz. Ez a pihenőidő fontos a gyermek testének és elméjének a feltöltésére.

2022. 02. 03. 19:16:27
Itt a Farsang, áll a Bál

A gyerekek egyik legviccesebb bulija a karnevál, hiszen jelmezeket ölthetnek, és bármilyen karaktert játszhatnak. Mint sok más ünnepet, amelyet egész évben tartanak, ezt is úgy élvezik, hogy nem igazán ismerik a fesztivál eredetét és jelentését. Azért néhány alkalommal megállunk, hogy elmagyarázzuk az ünnepek értelmét?

2022. 01. 24. 18:15:06
Valentin, avagy a szerelmesek napja

Közeledik február 14., amit régóta a szerelmesek napjaként tartunk számon. De vajon honnan származik ez az ünnep, és miért éppen ezen a napon örülünk a szerelemnek? Sokakat meglephet a tény, hogy a Valentin-nap nem egy újkori hóbort: már az ókorban is jeles napnak számított, egészen pontosan Romulushoz és Remushoz köthető.

2021. 12. 01. 17:41:14
Mi kerüljön a Mikulás puttonyába?

A december tagadhatatlanul az év fénypontja a legtöbb gyerek számára, hiszen a Mikulás és a karácsony ünnepe is erre a hónapra esik, a nagyobbak pedig akár szilveszterezhetnek is egyet a szülőkkel a hónap végén. A nagy puttonyos Télapót rengeteg gyerkőc várja december 6-án – a szülők azonban nem ritkán kicsit bajban vannak azzal kapcsolatosan, hogy mi is kerüljön a csomagba, mit hozzon a Mikulás.

2021. 11. 12. 20:07:08
A mesék, mesehősök szerepe a gyerekek életében

Az esti mese olykor, főleg egy fáradt nap alkonyán terhes feladatnak tűnhet. Viszont a valódi értéke, s főleg a formáló ereje hatalmas. Mint minden mesés történetnek, és persze mesehősnek. Nem mindegy, hogy a gyerekek a tévé, mostanság pedig a táblagép, telefon előtt ülve milyen világba csöppennek bele. Hiszen a fantáziájuk fejlődését erőteljesen meghatározzák a képernyőn látott képek, s az általuk felszínre hozott érzelmek.

 

2021. 11. 07. 19:26:05
Mesébe szőtt falatok

Az evés öröm, vagy minden étkezés egy kínszenvedés? Gyermeke válogatja. Egyik jelenség sem ritka, s egyik véglet sem kezelhető feltétlenül könnyen.

2021. 11. 06. 18:11:37
Mire érdemes környezettudatos szülőként odafigyelni?

A környezetvédelem globális cél, amiért egyenként rengeteget tehetünk. A háztartási eszközök, kiegészítők és kellékek nagy része ma már könnyedén megvásárolható természetkímélő kivitelben. Ahhoz, hogy kiismerjük magunkat az információk dzsungelében kifizetődő taktika, ha a leggyakrabban használt szimbólumok jelentését elsajátítjuk.

2021. 10. 19. 19:26:55
Halloween-i szokások régen és most, avagy az arcmaszkírozás tengeren túli története

Kis hazánkban a Haloween, mint ünnep bár egyre elterjedtebb, mégsem mozgat akkora tömegeket, mint az USA-ban. Sokan úgy hiszik az október 31-hez fűződő hagyományok az Amerikai Egyesült Államokból származnak, ám valójában a gyökerek sokkal mélyebbre és messzebbre nyúlnak vissza. Egészen a kelta legendákhoz.